logo

5-дневен празник на музиката и пивото идва в Стара Загора през септември

Сподели

За седма година, Стара Загора ще се превърне в столица на бирата за всички почитатели на страхотната музика, качествени бира и мезета, които традиционно  превръщат Beerфестът, в повод за споделяне на добре прекарано време с близки и приятели. Изданието за 2022 година ще се разгърне от 31 август до 4 септември, като подари на жителите и гостите на града на липите незабравими изживявания с любими български и чужди хитове, изпълнени на живо от откритата сцена в парк „Загорка“. Както и през изминалите издания на „Beerфестът“ входът ще бъде свободен. За тазгодишния фестивал, организаторите от община Стара Загора и пивоварна ЗАГОРКА, освен богато музикално шоу с тематични вечери, са подготвили и много изненади. Допълнително, от ЗАГОРКА  планират и специални активности свързани с честването на 120-годишния юбилей на пивоварната.

През годините, почитателите на качествената бира и музика не спират да изпълват поляната на парк „Загорка“ в Стара Загора с настроение и да създават незабравими спомени, което превърна „Beerфестът“ в чакан и желан ежегоден празник за града, който посреща големи български и чужди имена на своята сцена.

Музикалната програма на тазгодишното издание на „Beerфестът“,  ще е изпълнена с богатството на най-различни стилове музика, които ще се разгърнат във всяка от петте вечери от 31 август до 4 септември. На сцената на „Beerфестът“ в  първия ден ще се качат изключителните КЕРАНА И КОСМОНАВТИТЕ, ОРЛИН ПАВЛОВ и ВЕСЕЛИН МАРИНОВ. Традиционно, „Beerфестът" не забравя и хип-хоп феновете, като тази година ще ги зарадва с изпълненията на живо от WOSH MC, СЕКТА, DJ STEVIE G и DJ STANCHIKA, NO NAME CREW, F.O. & PEEVA, BILLY HLAPETO & D3MO. Третата вечер ще бъде с участието на OVERGROUND BRASS BAND, МЕРИ БОЙС БЕНД и РИА, както и на емблематичната ТОНИ ДИМИТРОВА, която ще изпълни любими български песни и ексклузивно на сцената на „Beerфестът“ ще изпее и новите си хитове. Специално място в програмата намира и рок жанрът, който ще открият SECOND TO NONE и ROCKSTAGE, последвани от D2 и невероятните SEVI & ДЖОНИ ДЖОЕЛИ. Последната вечер, посветена на българския фолклор и етно музиката, ще е запомнящ се финал, в който публиката ще пее под звездите, заедно с DEEP ZONE PROJECT, БОГДАНА ПЕТРОВА, както и с ДЕСИ ДОБРЕВА и ЛУДО МЛАДО БЕНД.

За гостите на „Beerфестът“ ще бъде осигурена специална автобусна линия в подкрепа на отговорната консумация и посланието „Когато шофираш, никога не пий“, което ЗАГОРКА силно насърчава. За да опази поляната в парк „Загорка“ чиста и да насърчи рециклирането, традиционната инициатива „Бира за смет“, ще награждава с освежаващо пиво всички, които се включат в каузата.

„Beerфестът“ се провежда от 2015 г. и през годините постепенно се превръща във важна част от календара с културни събития на Стара Загора. Негови организатори още от старта му са пивоварна ЗАГОРКА и Община Стара Загора, а основен партньор през последните години са магазини „АЯКС“. Събитието се реализира и с подкрепата на технически хипермаркет „Багира“, ресторанти „Щастливеца“ и Екопак България.

Повече подробности за програмата и любопитна информация за „Beerфестът“ са публикувани на страницата на фестивала във Facebook: thebeerfest и на zagorkacompany.bg/theBeerfest

Още Статии

Heineken® казва „Наздраве за истински заклетите фенове,“ – но те не са тези, които очаквате, че са

Научи повече

Отговорната консумация е важна част от платформата на ЗАГОРКА за устойчивост и отговорност „Създаваме по-добър свят“

Научи повече

ЗАГОРКА с две отличия от конкурса Employer Branding

Научи повече

Албена Колева е новият Мениджър маркетинг в ЗАГОРКА АД

Научи повече