logo

Отговорна консумация

Алкохолът и здравето

Когато се консумира в умерени количества, бирата може да бъде част от един добре балансиран начин на живот. Ние сме горди пивовари, които са ангажирани да насърчават отговорната консумация и да намаляват вредната употреба на алкохол. Смятаме, че е важно потребителите да са добре информирани за алкохола, за нашите продукти и за това как те могат да се ползват отговорно. Не забравяме да подчертаваме това върху опаковките, в рекламите и промоциите си, както и чрез партньорствата си. Предлагаме широка гама от бири с различна алкохолна концентрация (ABV), включително все повече бири без алкохол и с ниско съдържание на алкохол.

Консумацията на алкохол е индивидуален избор. Преди консумация трябва да се обмислят личните рискове и ползи. Някои данни сочат, че има връзка между консумацията на алкохол и някои здравословни проблеми. Алкохолът влияе на различните хора по различен начин. При някои хора, умерената консумация на алкохол може да увеличи някои рискове за здравето, като сърдечносъдови проблеми, диабет и някои видове рак. Ако имате допълнителни въпроси или притеснения, свържете се с Вашия лекар.

Прекомерната консумация на алкохол може да доведе до опасни дългосрочни последици, като физическа зависимост или пристрастяване към алкохола, и винаги трябва да се избягва. Някои хора никога не трябва да консумират алкохол. Например хора, които не са навършили разрешената възраст за употреба на алкохол, бременни жени, хора, на които им предстои да шофират или да работят с машини или не могат да контролират употребата си на алкохол.

Много държавни органи публикуват препоръчителни насоки за консумация на алкохол, които потребителите могат да ползват. Органите на общественото здравеопазване също са чудесен източник на информация. За да научите повече за алкохола и здравето, препоръчваме Ви да посетите следните източници: