logo

Светът на Загорка

"Светът на Загорка” отваря вратите на пивоварна ЗАГОРКА за ценителите на бирата, както и за всички любознителни, които искат да научат повече за историята на пивото в Стара Загора.

Посетителите имат възможност да се потопят в историята и традициите на пивоварна ЗАГОРКА и да се докоснат до тайната на пивопроизводството, като превърне обиколката в истинска емоция и незабравима среща със света на бирата. "Светът на Загорка" позволява на посетители да надникнат във функциониращо производствено предприятие, съпровождани от екскурзовод. Турът на пивоварната разкрива модерния процес на пивопроизводството, комбиниран с историческа препратка към установените добри традиции на компанията. Експозицията, сертифицирана от Министерството на културата на България, е разположена на обособени места по пътя на тура. 

Най-интересни и уникални експонати:

•    Бирена бутилка от 1902 год. – от която съществува пивоварната, с ембосмънт „Парна пивоварна Бъдащност";
•    Повече от 15 вида различни чаши използвани през годините;
•    Първата българска безалкохолна бира „Загорка Вита”, в опаковка кен, предназначена за износ в арабските страни и др.
•    Лични вещи, архивни снимки и документи на едни от основателите на Пивоварната.

Логичен завършек на посещението е дегустацията на бира.

Повече информация за „Светът на Загорка” може да откриете на страницата ни във Фейсбук и на интернет страницата на "Светът на Загорка" или на телефон 0800 11 330 /в делнични дни/.