logo

Ариана със своята инициатива #Зеленодействие отново зарибява язовир Искър

Сподели

Инициативата #Зеленодействие на марката Ариана продължава  каузата си със зарибяване на язовир Искър с близо 700 кг шаран и амур

02 май 2023 г. #Зеленодействие, дългогодишната инициатива на бира Ариана, стартира в седмицата след Световния ден на Земята през 2023 година, като предвижда няколко събития, с които да се погрижи за водоемите в България. Начало на първото от събитията беше дадено на 29 април, със зарибяване на язовир Искър с близо 700 кг шаран и амур. Зарибяването се извърши със съдействието на съмишлениците на каузата от риболовен клуб „Приятели“.  

През юни месец, за да маркира и друга ключова дата в зеления календар – Световния ден на околната среда, слънчевата марка бира Ариана, част от портфолиото на ЗАГОРКА, ще продължи с инициативите, част от #зеленодействие и ще организира и почистване на язовир Искър. Чрез почистването и зарибяването на язовир Искър, ЗАГОРКА се грижи не само за природата, но и за културата на устойчивия риболов, както и спазването на етичния му кодекс с цел да се поддържа биоразнообразието във водоемите.

През 2022 година, с грижа към природата, ЗАГОРКА реализира инициативата #зеленодействие като с доброволци от компанията и зелени съмишленици почисти повече от 1 тон пластмасови отпадъци, които бяха предадени за рециклиране, както и зариби два български язовира – Искър и Горни Дъбник, с 2 тона шаран и сом.

Още Статии

Heineken® създаде уникално преживяване за истински заклетите футболни фенове със събитието „11 метра до Лондон“

Научи повече

"11 метра до Лондон" с легендарния вратар Йежи Дудек

Научи повече

Heineken® казва „Наздраве за истински заклетите фенове,“ – но те не са тези, които очаквате, че са

Научи повече

Отговорната консумация е важна част от платформата на ЗАГОРКА за устойчивост и отговорност „Създаваме по-добър свят“

Научи повече