logo

Фестивалът PIAZZA MORETTI отново превръща София в „Малка Италия“

Сподели

13 май 2023 г.  Фестивалът посветен на италианската култура и кухня - Piazza Moretti се завръща, за да преобрази отново София в „малка Италия“. Столичани и гостите на града вече могат да направят своето пътешествие като посетят площад Славейков до 14 май, неделя, включително. Повод за трансформацията е любимата бира на италианците – Birra Moretti, в чиято философия се крие неписаното правило, че насладата от добрата храна винаги е споделена в добра компания и с добра бира. За да потопи столичани в това пътешествие, Piazza Moretti ще предложи на посетителите и оше много изненади: любими рецепти от италианската кухня, страхотна музика на живо и забавни игри.

Официален старт на 3-дневното приключение даде Олга Лавренова, изпълнителен директор на ЗАГОРКА, част от HEINEKEN, с топло приветствие към гостите, като разказа за пътя на Birra Moretti до България и за емоциите, които тя носи на консуматорите, именно чрез създаването на специални моменти за споделяне с близки и приятели.

Първия  ден от вълнуващото изживяване в сърцето на София продължи с демонстрации на живо на един от най-известните италиански шефове в България - Лео Бианки, който разкри тайните в приготвянето на традиционна рецепта за паста. За да се докоснат и усетят автентичния вкус на Италия, посетителите се насладиха още и на пица, прясно изпечени панини и специално създадените за тридневното „пътешествие“ gelato ягодово сорбе с Birra Moretti и Birra Moretti със солен фъстък.

Освен кулинарните изкушения, вечерта продължи с изпълнения на италианска музика на живо от Исус Ангелов – известен като кралят на акордеона и оперното трио Канто. Приятелската и уютна атмосфера струеше от богатата програма на Piazza Moretti, което направи преживяването за първия от дните на фестивала неповторимо и емоционално. Традиционният фон при събиранията в Италия често е самата глъчка от хората, които са щастливи да споделят времето, храната и пивото заедно. Но никоя италианска атмосфера не е завършена без музика, затова и на Piazza Moretti гостите ще могат да се насладят на още изпълнения на италианска музика на живо.

В оставащите дни, гостите на Piazza Moretti ще могат да се насладят и на традиционна италианска кухня и любимата италианска бира Birra Moretti, споделени автентичните рецепти от  т.нар. „nonna“ [от италиански език – баба], пазителите на традицията в семейството, които предават тънкостите за изготвяне на прясна паста или тестени изделия от поколение на поколение. Един истински италиански празник е незаменим без тях и те, разбира се, ще бъдат част и от Piazza Moretti.

Още Статии

Новите предложения от Ариана Радлер 0.0% са тук, за да подканят консуматорите да останат верни на себе си и своите емоции

Научи повече

За трета поредна година PIAZZA BIRRA MORETTI ще преобрази центъра на София във фестивал на италианския дух и култура

Научи повече

Heineken® създаде уникално преживяване за истински заклетите футболни фенове със събитието „11 метра до Лондон“

Научи повече

"11 метра до Лондон" с легендарния вратар Йежи Дудек

Научи повече