logo

Осмото издание на Beerфестът в Стара Загора изненадва с богата музикална програма

Сподели

За осма година жителите и гостите на Стара Загора се наслаждават на 5 дни със страхотни музикални изпълнения на любими български и чуждестранни изпълнители, качествена бира и месни деликатеси

 

На 30 август, поляната на парк Загорка в Стара Загора, събра множество посетители за първата вечер на осмото издание на Beerфестът, които се насладиха на качествено пиво и вкусно мезе под звуците на страхотна музика. Старт на първата вечер от петдневното събитие дадоха Beyonce Tribute от Стара Загора. Музикалната вечер продължи с уникалното преобразяване на великобританеца Tony as Robbie Williams, а след това сцената озари прекрасната Мария Илиева, като вечерта завърши подобаващо с Pavell & Venci Venc.

 

Както всяка година, входът за фестивала е свободен, като до 3 септември, Beerфестът ще предложи още много незабравими изживявания с любими български и чужди хитове, споделени с добра компания, вкусни мезета, свежо пиво, както и специално разработени за фестивала бирени алкохолни и безалкохолни коктейли. За посетителите и гостите на фестивала са подготвени още и инициатива за насърчаване на рециклирането „Бира за смет“, както и специално обособени кътове за снимки и други тематични зони.

 

„Радвам се, че поляната и тази година оживява с всички вас. Поздравявам ви сърдечно от името на кмета Живко Тодоров. Пожелаваме ви пет невероятни вечери, изпълнени с хубава музика и  много настроение. Насладете се на споделено време с приятели и семейство! Забавлявайте се със сърце и разум - използвайте безплатните автобусни линии“, сподели от сцената при откриването на тазгодишното издание на Beerфестът Милена Желева, зам.-кмет на Стара Загора.  

 

Тя благодари на съорганизаторите на Beerфестът през годините – пивоварна „Загорка“, както и на фирма „Аякс“ за подкрепата при реализацията на добрата музикална програма.  Желева не пропусна да спомене и хората, които се грижат за озвучаването, осветлението, логистиката, както и на фотографите и операторите на мащабното събитие и поздрави за енергията и вложената душа в реализацията на феста неговите основни двигатели – Александър Чалъков и Катерина Кирова – Миланова. 

 

Разнообразната програма и различните инициативи, които организираме за осма поредна година превръщат Beerфестът в традиционно място за срещи и прекарване на хубаво време заедно с близки и приятели. Една от нашите изненади е лимитирана серия на Загорка със специална визия посветена на емблематични места от Стара Загора, която представяме за първи път сега по време на фестивала“, каза Олга Лавренова, изпълнителен директор на ЗАГОРКА АД, част от корпорация Heineken, и допълни: „Стара Загора е домът на нашата пивоварна. Тук сме родени, тук искаме да се развиваме и да предлагаме различни бири, с които да изненадваме нашите консуматори. Благодаря на всички старозагорци, партньори и колеги за подкрепата и че заедно можем да се забавляваме по време на Beerфестът.“

 

На 31 август първи на сцената на Beerфестът 2023 излезе Донко Марков, който потопи присъстващите в магията на традиционния български фолклор. След него публиката видя Невена Цонева, а музикален финал на вечерта дадоха любимите ТОНИКА СВ. 

 

Третата вечер на Beerфеста ще е под знака на хип-хопа. След страхотното шоу по време на миналогодишния Beerфеста, отново DJ Stevie G Official и DJ Stanchika ще радват феновете на хип-хопа, но тази година в колаборация с Irie Bear. Старозагорецът Keranov пък ще реди хип-хоп рими заедно с Manata и JAY, ще има изпълнения и на Fyre & DJ Theo, както и на Гумени глави и R&B Records All Stars.

 

На 2 септември Beerфестът е на рок вълна заедно с Rockstage, Nikeca, Linkin Park Real Tribute от Унгария и Red Hot Chili Peppers Ream Tribute от Сърбия.

 

През последната вечер на фестивала на сцената ще се качат Остава. Тази вечер ще има и още чудесна музика и публиката ще се наслади на Аудиосфера, Caliberty и Inner Glow.

 

Като част от инициативата на пивоварната за отговорна консумация - „Карай трезво! Когато шофираш, не пий“, отново има осигурен безплатен автобус до и от Beerфестът, в часовете от 20:30 до 23:30 часа, в периода на провеждане на фестивала. ЗАГОРКА предоставя избор за шофьорите с широко портфолио от безалкохолни бири с 0.0% алкохол.

 

Beerфестът се провежда от 2015 г. и с годините постепенно се превръща във важна част от календара със събития на Стара Загора. Негови организатори още от старта му са пивоварна ЗАГОРКА и Община Стара Загора, а партньори за втора поредна година са магазини „АЯКС“, технически хипермаркет „Багира“ и ресторанти „Щастливеца“.

 

Повече подробности за програмата и любопитна информация за Beerfest са публикувани на страницата на фестивала във Facebook: thebeerfest.

Още Статии

Heineken® казва „Наздраве за истински заклетите фенове,“ – но те не са тези, които очаквате, че са

Научи повече

Отговорната консумация е важна част от платформата на ЗАГОРКА за устойчивост и отговорност „Създаваме по-добър свят“

Научи повече

ЗАГОРКА с две отличия от конкурса Employer Branding

Научи повече

Албена Колева е новият Мениджър маркетинг в ЗАГОРКА АД

Научи повече