logo

Различното в човешкото и човешкото в изкуството

Сподели

Последните седмици ни научиха, че можем да ценим живота по различен начин. Станахме свидетели на факта, че както ние, така и изкуството е способно да се напасва според обстоятелствата и да се дигитализира, точно когато имаме нужда.

За да помогне да намираме цветното в монотонното ежедневие, Starobrno - бирата с вдъхновение в своето ДНК  създаде изцяло дигитална изложба за модерно българско изкуство наречена “Различно. Човешко“.  Родена в чешкия град Бърно, Starobrno идва от място,  където високите технологии срещат творчеството. Това продължава и до днес със специалната онлайн галерия.

“Различно. Човешко“ представя селекция от творби на български творци с различна муза и уникален подход. Подборът на изкуството е реализириан в екслузивна колаборация с Маргарита Доровска – директор на музей „Дом на хумора и сатирата“ в Габрово и единствената българка, завършила куриране на съвременно изкуство в Кралския колеж по изкуствата в Лондон.

В изложбата ще видим и друго любопитно творчество - любимата бира Starobrno ще покаже за първи път обновената си визия именно в галерията, която ще намериш на http://digitalgallery.starobrno.bg/

“Различно. Човешко” приключва в 24ти май, обещавайки да ни остави с жажда за лятно вдъхновение. А ако срещнем някои от артистите като Яел Тайг, Георги Георгиев-Жожо, Стефанѝ Стоева, и други, нека ги почерпим по бира. По възможност невиртуална.

Намери “Различно. Човешко.” на http://digitalgallery.starobrno.bg/
 

Още Статии

Heineken® казва „Наздраве за истински заклетите фенове,“ – но те не са тези, които очаквате, че са

Научи повече

Отговорната консумация е важна част от платформата на ЗАГОРКА за устойчивост и отговорност „Създаваме по-добър свят“

Научи повече

ЗАГОРКА с две отличия от конкурса Employer Branding

Научи повече

Албена Колева е новият Мениджър маркетинг в ЗАГОРКА АД

Научи повече