logo

СПЕЦИАЛНА ИЗЛОЖБА РАЗКАЗВА ИСТОРИЯТА НА СТАРА ЗАГОРА В СНИМКИ

Сподели

Специална изложба под надслов (Пре)открий Доброто тук“  разказва историята на Стара Загора в снимки. Галерията на открито вече е факт и ще радва жители и гости на града от пешеходната алея под парк „Пети октомври“, по-известен като Градската градина, до 15 август включително.

 

Повод за изложбата е честването на 120 години от създаването на емблематичната за града пивоварна – ЗАГОРКА, а форматът, под който са представени фотографиите, наподобява пощенски картички, с които посетителите могат да открият селекция от пейзажи от емблематични места в града, които разказват за богатата му история, както и ключови факти от историята на пивоварната фабрика. Изложбата споделя с местните немалкото поводи за самочувствие, които днес са символи на града, като им припомня знакови събития и места, с които да се гордеят. А към всяка от изложените картини са поставени безплатни пощенски картички, с които жители и посетители на града, могат да зарадват свои близки, разказвайки за своята лична история и среща със Стара Загора.

 

„Изключително горди сме, че нашата 120-годишна история започва и продължава и до днес точно тук – в Стара Загора. Знаем, че това е град с богата история, много символика и поводи за гордост. Щастливи сме, че с времето българският предприемачески дух, който живее и до днес в сърцата на нашите служители, и традициите, които наложихме във пивоваренето, оформиха ЗАГОРКА такава, каквато я познаваме всички днес и я превърнаха в един от тези символи на града.“, сподели Олга Лавренова, изпълнителен директор на ЗАГОРКА, част от Heineken.

 

„Стара Загора е един наистина богат на история град, която заедно успяваме да пишем и днес. Вълнуваме се, че за пореден път ще припомним немалкото поводи за гордост с него чрез тази знакова изложба.“, коментира Живко Тодоров, кмет на град Стара Загора, и допълни: „Използвам повода да благодаря на ЗАГОРКА за прекрасната инициатива и да поканя всички гости на нашия град да се запознаят с историята ни и да посетят на живо емблематичните места в региона, на които тази история оживява.“

 

Специалната изложба е само една от изненадите, които пивоварната подготвя за старозагорци по повод отбелязването на 120 години в града. Допълнителни инициативи и новини, можете да следите уеб сайта на компанията тук или страницата на ЗАГОРКА в социалните мрежи тук.

Още Статии

Осмото издание на Beerфестът в Стара Загора изненадва с богата музикална програма

Научи повече

Beerфестът се провежда в Стара Загора за осма година от 30 август до 3 септември

Научи повече

Загорка Специално пуска нова лимитирана серия посветена на различни градове в България

Научи повече

PIAZZA MORETTI e във Варна в периода 04-06 август

Научи повече