logo

Стартира националният конкурс Загорка Зелен Фонд

Сподели

26 октомври 2022 г. Официално стартира националният конкурс „Загорка Зелен фонд 2022“, който ще подкрепи проект, свързан с облагородяване на градската среда в гр. Стара Загора и региона. Това обявиха от компанията на пресконференция днес в града на липите.  

До 1 декември в конкурса физически лица и неправителствени организации от цялата страна могат да подават неограничен брой идеи, които трябва да са обвързани с опазването на околната среда или да имат социална насоченост, така че от реализирането на проекта да се възползват максимален кръг хора. Кандидатурите се представят чрез платформата zagorka.bg/120, където са описани и условията на конкурса. Оценяването на идеите ще се извърши до 31 декември на текущата година от независимо експертно жури. Каузата, която ще бъде излъчена като победител, ще донесе на своите създатели и финансовата награда от 1000 лв., а нейното реализиране ще може да започне веднага след обявяването й през месец януари 2023 г. на територията на Стара Загора и региона.

„Изключително сме щастливи, че разширяваме обхвата на тази прекрасна инициатива, като подкрепяме не само зелени, но и важни за хората социални проекти“, сподели Олга Лавренова, изпълнителен директор на ЗАГОРКА, част от корпорация Heineken, и допълни: „Тази година отбелязваме юбилей от създаването на пивоварната ни в град Стара Загора. Време, в което заедно с хората в града налагахме традициите за вкуса на българското пиво. Затова днес, отново с инициативата Загорка Зелен Фонд, ще направим всичко възможно да облагородим региона, с което да допринесем за създаването на по-добър свят. Загорка Юбилейно е бира, създадена със сърце в Стара Загора за Стара Загора и всички, които решат да й се насладят, подкрепят каузата, която ще направи града ни още по-добро място.“

По повод 120-годишния си юбилей компанията създаде лимитирана серия – Юбилейно пиво, която е вече налична в Стара Загора и региона. Празничният вкус на новата бира бе достъпен като наливно пиво за жителите и гостите на града за пръв път по-рано през септември по време на Beerфестът 2022 – най-чаканото събитие, което традиционно компанията организира съвместно с община Стара Загора. Само 2 месеца по-късно, Загорка Юбилейно вече се разпространява в магазинната и ресторантска мрежа с празничния си вкус и етикет в стъклена опаковка от 330 мл, за да носи наслада на старозагорци с всяка своя глътка.

Повече информация за Загорка Зелен фонд и Загорка Юбилейно пиво, можете да откриете тук.

За Загорка Зелен Фонд

„Загорка Зелен Фонд“ е национален публичен конкурс за генериране на идеи, насочен към подпомагане устойчивото развитие на Стара Загора и региона. Загорка Зелен Фонд се провежда от 2011 г., като част от програмата на „Загорка“ АД за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие. „Създаваме по-добър свят“ и до сега по линия на „Загорка Зелен Фонд“ компанията е предоставила безвъзмездно над половин милион лева за развитието на местната общност.

Още Статии

Новите предложения от Ариана Радлер 0.0% са тук, за да подканят консуматорите да останат верни на себе си и своите емоции

Научи повече

За трета поредна година PIAZZA BIRRA MORETTI ще преобрази центъра на София във фестивал на италианския дух и култура

Научи повече

Heineken® създаде уникално преживяване за истински заклетите футболни фенове със събитието „11 метра до Лондон“

Научи повече

"11 метра до Лондон" с легендарния вратар Йежи Дудек

Научи повече