logo

Тази събота Ариана организира почистване на язовир Искър

Сподели

Тази седмица популярната марка бира Ариана организира почистване на язовир Искър. На 28 май, събота, от 10:00 часа, брандът ще посрещне всички, които искат да се включат в опазването на една от любимите локации за отдих и риболов край гр. София. Събитието е част от дългосрочната инициатива за опазване на околната среда -  #Зеленодействие на Ариана, която се завръща с нова мисия - почистване и зарибяване на значими български водоеми, слънчеви и емблематични места за риболов. В почистването могат да се включат всички, които желаят да допринесат за облагородяването на любими места за отдих, като на място ще получат и необходимите материали. Събраните отпадъци ще бъдат отделени за рециклиране с подкрепата на ЕКОПАК България. Ариана ще се погрижи за зарибяването на язовира с над 1 тон шарани, а риболовен клуб „Приятели“ ще подкрепят начинанието с 450 кг. европейски сом.

 

„Вярваме, че с последователност и приемственост всяко наше #зеленодействие е стъпка в правилната посока за положителна промяна. Знаем, че само заедно можем да оставим истински значима за обществото следа и да създаваме и живеем в един по-добър свят“, коментира Елица Иванова, Маркетинг мениджър в ЗАГОРКА АД. И допълни: „Затова и ще сме изключително щастливи, ако успеем да присъединим цяла една общност към нашата кауза, защото както казваме с Ариана - приятели са, разбират се, когато ги обединява обща кауза. Ние сме готови да посрещнем любителите на риболова и техните съмишленици с много слънчево настроение и студена бира, за да отпразнуваме заедно това начинание.“

 

Специален гост на събитието ще бъде професионалният състезател по риболов - Калин Митранов, който ще открие процеса по зарибяване и ще разкаже за спецификите в професията.

 

Част от действията, които направената от слънце Ариана предприема за опазване на околната среда, са поддържането на биоразнообразието във водоемите. Чрез почистването на района около язовир Искър и зарибяването му, компанията се грижи не само за природата, но и за културата на устойчивия риболов, както и спазването на етичния му кодекс. Събитието е продължение на дългогодишната екоинициатива на Ариана #Зеленодействие, благодарение на която през последните години бяха засадени над 6000 дръвчета в София.

 

От всички ентусиасти, решили да бъдат част от промяната под слънчевите лъчи, се очаква да носят със себе си единствено добро настроение и желание за зелена промяна.

 

Подробна информация за събитието, можете да откриете тук.

Още Статии

Албена Колева е новият Мениджър маркетинг в ЗАГОРКА АД

Научи повече

ЗАГОРКА с две златни отличия от Career Show Awards

Научи повече

Осмото издание на Beerфестът в Стара Загора изненадва с богата музикална програма

Научи повече

Beerфестът се провежда в Стара Загора за осма година от 30 август до 3 септември

Научи повече