logo

Тази събота Ариана организира почистване на язовир Искър

Сподели

Тази седмица популярната марка бира Ариана организира почистване на язовир Искър. На 28 май, събота, от 10:00 часа, брандът ще посрещне всички, които искат да се включат в опазването на една от любимите локации за отдих и риболов край гр. София. Събитието е част от дългосрочната инициатива за опазване на околната среда -  #Зеленодействие на Ариана, която се завръща с нова мисия - почистване и зарибяване на значими български водоеми, слънчеви и емблематични места за риболов. В почистването могат да се включат всички, които желаят да допринесат за облагородяването на любими места за отдих, като на място ще получат и необходимите материали. Събраните отпадъци ще бъдат отделени за рециклиране с подкрепата на ЕКОПАК България. Ариана ще се погрижи за зарибяването на язовира с над 1 тон шарани, а риболовен клуб „Приятели“ ще подкрепят начинанието с 450 кг. европейски сом.

 

„Вярваме, че с последователност и приемственост всяко наше #зеленодействие е стъпка в правилната посока за положителна промяна. Знаем, че само заедно можем да оставим истински значима за обществото следа и да създаваме и живеем в един по-добър свят“, коментира Елица Иванова, Маркетинг мениджър в ЗАГОРКА АД. И допълни: „Затова и ще сме изключително щастливи, ако успеем да присъединим цяла една общност към нашата кауза, защото както казваме с Ариана - приятели са, разбират се, когато ги обединява обща кауза. Ние сме готови да посрещнем любителите на риболова и техните съмишленици с много слънчево настроение и студена бира, за да отпразнуваме заедно това начинание.“

 

Специален гост на събитието ще бъде професионалният състезател по риболов - Калин Митранов, който ще открие процеса по зарибяване и ще разкаже за спецификите в професията.

 

Част от действията, които направената от слънце Ариана предприема за опазване на околната среда, са поддържането на биоразнообразието във водоемите. Чрез почистването на района около язовир Искър и зарибяването му, компанията се грижи не само за природата, но и за културата на устойчивия риболов, както и спазването на етичния му кодекс. Събитието е продължение на дългогодишната екоинициатива на Ариана #Зеленодействие, благодарение на която през последните години бяха засадени над 6000 дръвчета в София.

 

От всички ентусиасти, решили да бъдат част от промяната под слънчевите лъчи, се очаква да носят със себе си единствено добро настроение и желание за зелена промяна.

 

Подробна информация за събитието, можете да откриете тук.

Още Статии

ЗАГОРКА ЗЕЛЕН ФОНД ПОБЕДИТЕЛ ЗА 2022 ГОДИНА

Научи повече

ЗАГОРКА ПУБЛИКУВА ДОКЛАДА СИ ЗА УСТОЙЧИВОСТ 2022 г.

Научи повече

ЗАГОРКА С ТРИ НАГРАДИ ОТ КОНКУРСА „НАЙ-ЗЕЛЕНИТЕ КОМПАНИИ В БЪЛГАРИЯ“

Научи повече

Фестивалът PIAZZA MORETTI отново превръща София в „Малка Италия“

Научи повече