logo

ЗАГОРКА С ТРИ НАГРАДИ ОТ КОНКУРСА „НАЙ-ЗЕЛЕНИТЕ КОМПАНИИ В БЪЛГАРИЯ“

Сподели

Усилията в изпълнение на целите за устойчивост и отговорността на компанията бяха оценени от журито в националния "зелен" конкурс, организиран от b2b media

ЗАГОРКА АД бележи значителни зелени успехи с инициативите и дългогодишната си платформа за устойчивост и отговорност - „Създаваме по-добър свят“. Компанията беше отличена с три награди в националния конкурс „Най-зелените компании в България“ организиран от b2b media. ЗАГОРКА зае първо място в категориите „Хранителна индустрия, услуги и търговия“ и „ESG програма“ и второ място в категория „Зелена иновация“.

През 2022 г. компанията реализира редица инициативи с грижа към природата. Със #Зеленодействие тя насочи усилия към опазване на водните ресурси и грижа към биоразнообразието на два български язовира – Искър и Горни Дъбник. Благодарение на служители, партньори и зеленодейци бяха почистени над 1 тон пластмасови отпадъци, които бяха предадени за рециклиране и язовирите бяха зарибени с 2 тона риби.

С кампанията на Загорка Юбилейно, с която компанията отбеляза своя 120-годишен юбилей, тя даде нов старт на националния конкурс Загорка Зелен Фонд, който има за цел да намери зелена или социална идея от гражданите и неправителствения сектор. Реализирането на идеята победител ще бъде финансирано от ЗАГОРКА в размер до 50 000 лв. в регион Стара Загора.

Освен тези свои активности, компанията реализира и редица вътрешни инициативи, с които уверено върви към изпълнение на целите за постигане на въглеродна неутралност, насърчаване на кръговия модел и ефективно използване на водни ресурси. Напредъкът по изпълнение на тези цели ЗАГОРКА отчита всяка година от 2015 г. насам в доклада си за устойчивост и отговорност.

Всички тези и други постигнати до момента резултати, както и бъдещи цели и дългосрочна ангажираност, донесоха на компанията и нейният екип „зелен Оскар“ за седма поредна година.

Още Статии

ЗАГОРКА ЗЕЛЕН ФОНД ПОБЕДИТЕЛ ЗА 2022 ГОДИНА

Научи повече

ЗАГОРКА ПУБЛИКУВА ДОКЛАДА СИ ЗА УСТОЙЧИВОСТ 2022 г.

Научи повече

Фестивалът PIAZZA MORETTI отново превръща София в „Малка Италия“

Научи повече

ЗАГОРКА стана член на Хартата на многообразието в България

Научи повече