logo

ЗАГОРКА С ТРИ НАГРАДИ ОТ КОНКУРСА „НАЙ-ЗЕЛЕНИТЕ КОМПАНИИ В БЪЛГАРИЯ“

Сподели

Усилията в изпълнение на целите за устойчивост и отговорността на компанията бяха оценени от журито в националния "зелен" конкурс, организиран от b2b media

ЗАГОРКА АД бележи значителни зелени успехи с инициативите и дългогодишната си платформа за устойчивост и отговорност - „Създаваме по-добър свят“. Компанията беше отличена с три награди в националния конкурс „Най-зелените компании в България“ организиран от b2b media. ЗАГОРКА зае първо място в категориите „Хранителна индустрия, услуги и търговия“ и „ESG програма“ и второ място в категория „Зелена иновация“.

През 2022 г. компанията реализира редица инициативи с грижа към природата. Със #Зеленодействие тя насочи усилия към опазване на водните ресурси и грижа към биоразнообразието на два български язовира – Искър и Горни Дъбник. Благодарение на служители, партньори и зеленодейци бяха почистени над 1 тон пластмасови отпадъци, които бяха предадени за рециклиране и язовирите бяха зарибени с 2 тона риби.

С кампанията на Загорка Юбилейно, с която компанията отбеляза своя 120-годишен юбилей, тя даде нов старт на националния конкурс Загорка Зелен Фонд, който има за цел да намери зелена или социална идея от гражданите и неправителствения сектор. Реализирането на идеята победител ще бъде финансирано от ЗАГОРКА в размер до 50 000 лв. в регион Стара Загора.

Освен тези свои активности, компанията реализира и редица вътрешни инициативи, с които уверено върви към изпълнение на целите за постигане на въглеродна неутралност, насърчаване на кръговия модел и ефективно използване на водни ресурси. Напредъкът по изпълнение на тези цели ЗАГОРКА отчита всяка година от 2015 г. насам в доклада си за устойчивост и отговорност.

Всички тези и други постигнати до момента резултати, както и бъдещи цели и дългосрочна ангажираност, донесоха на компанията и нейният екип „зелен Оскар“ за седма поредна година.

Още Статии

Албена Колева е новият Мениджър маркетинг в ЗАГОРКА АД

Научи повече

ЗАГОРКА с две златни отличия от Career Show Awards

Научи повече

Осмото издание на Beerфестът в Стара Загора изненадва с богата музикална програма

Научи повече

Beerфестът се провежда в Стара Загора за осма година от 30 август до 3 септември

Научи повече