logo

ЗАГОРКА ПОДКРЕПЯ ЛИНИЯТА ЗА АЛКОХОЛА И ДРУГИ ЗАВИСИМОСТИ НА „АРЗ СОЛИДАРНОСТ“

Сподели

ЗАГОРКА подкрепя „АРЗ СОЛИДАРНОСТ“, като цели допълнително да насърчи отговорната консумация и превенцията.

 

 

19 юли 2023 г.: Отговорната консумация е важна част от платформата за устойчиво развитие на ЗАГОРКА „Създаваме по-добър свят”, чрез която компанията подкрепя инициативи за безопасност по пътищата, популяризира безалкохолното си портфолио от бири, като алтернатива на алкохолното пиво и насърчава умерената консумация. Именно в тази насока, ЗАГОРКА подкрепя и дейността на Националната информационна линия за наркотиците, алкохола и хазарта (НИЛНАХ) на „АРЗ Солидарност“, с което цели да насочи внимание и към превенцията от зависимост към алкохол. НИЛНАХ е единствената линия в България предлагаща безплатни консултации от специалистите на „АРЗ Солидарност“, които отговарят на телефонен номер 0888-99-18-66  и предоставят информация относно зависимостите и методите за тяхното лечение на всеки, който търси подкрепа за себе си или за свой близък, както и насочват към специализираните места за помощ в страната. Годишно на информационната линия търсят съдействие около 500 души, като средната им възраст е 41 години. През 2022 г. чрез НИЛНАХ, 51% от хората потърсили подкрепа (143 човека) са насочени към консултации с психолог, 38% (106 човека) са насочени за лечение и рехабилитация на зависимост и 11% (30 човека) за детоксикация.*

 

„За нас от ЗАГОРКА партньорството с „АРЗ Солидарност“ е важна стъпка за популяризиране на темата за отговорната консумация като част от балансирания начин на живот. Насърчава и превенцията на зависимост към алкохола и дава повече гласност за информационната линия за подкрепа. За нас е от значение хората да се забавляват и да се наслаждават на добре прекарано време заедно, като консумират умерено нашите бири или сайдер. В случаите, когато не е удачна консумацията на алкохол, те имат избор и могат да изберат от широкото ни портфолио от безалкохолни предложения и вкусове“, сподели Олга Лавренова, изпълнителен директор на ЗАГОРКА.

 

„Възможността за сътрудничество със ЗАГОРКА е изключително ценна за „АРЗ Солидарност“. Впечатлени сме от ангажираността на компанията по въпроса за отговорната консумация на алкохол, както и от факта, че компанията търси възможност да подпомогне професионалистите в работата им по темата за превенцията. Като организация, която е в областта на зависимостите от 2003 година, за нас това партньорство е още един шанс за подкрепа на безплатните и анонимни услуги на НИЛНАХ, които са в полза на хората от цялата страна, както и за популяризирането и развитието им.

Особен акцент на това сътрудничество е възможността да споделим натрупания през годините професионален опит с нови колеги, които да допълнят екипа от консултанти на Информационната линия.

Ние от „АРЗ Солидарност“ смятаме, че отношенията ни със ЗАГОРКА са чудесен пример за съвместна работа на бизнеса със специалистите в сферата, която ще донесе значими ползи за хората“, каза Светослав Кирилов, председател на УС на „АРЗ Солидарност“.

 

През 2023 г. ЗАГОРКА продължава да насочва усилия за повишаване безопасността по пътищата чрез партньорството с Европейския картинг шампионат по издръжливост в България и популяризиране на посланието „Карай трезво! Когато шофираш, не пий“,  да инвестира над 10% от медийния бюджет на марката Heineken® в кампании за отговорна консумация и промотиране на безалкохолното портфолио от бири с 0,0% алкохол, което винаги предоставя избор на консуматорите за всеки повод и част от деня. Не на последно място, 100% от продуктите на ЗАГОРКА са с ясна и прозрачна информация за своето съдържание върху опаковките.

 

*По данни от на „АРЗ Солидарност“ от 2022 г.

 

Допълнително, заедно със специалистите от АРЗ „Солидарност", ЗАГОРКА разработи и материал, който да е от полза за всеки, който търси отговори на въпроси като:

  • Каква консумация се счита за отговорна (умерена)?
  • По какви признаци може да се разбере, че някой има проблем с алкохола?
  • Какво представлява зависимостта като заболяване и какви са неговите симптоми?
  • Защо децата и подрастващите са по-уязвими към ефектите на алкохола?
  • Как могат родителите да водят ефективен разговор с детето си, което под 18 години, относно неговата употреба на алкохол?

Пълният материал е наличен ТУК

Още Статии

Heineken® казва „Наздраве за истински заклетите фенове,“ – но те не са тези, които очаквате, че са

Научи повече

Отговорната консумация е важна част от платформата на ЗАГОРКА за устойчивост и отговорност „Създаваме по-добър свят“

Научи повече

ЗАГОРКА с две отличия от конкурса Employer Branding

Научи повече

Албена Колева е новият Мениджър маркетинг в ЗАГОРКА АД

Научи повече