logo

Загорка подкрепя „На зелено“. Музеят „Светът на Загорка“ ще бъде специално отворен в събота и неделя по време на събитието

Сподели

От 16 до 18 юни 2023 година, в Стара Загора ще се проведе първото издание на фестивала с кауза - „На зелено“. Организатор на събитието е мрежата от организации на старозагорския творчески колектив „На улицата“. Творческият колектив е подкрепен в своята благородна кауза от община Стара Загора и Загорка.

„На зелено“ се организира за първи път и има за цел популяризиране грижата към природата и отговорният туризъм. Фестивалът се реализира с кауза, а именно възвръщане интереса към и съживяване на красотата на парк „Бедечка“. Събитието събира музика, туризъм, любителско кино, изкуство и архитектура в няколко зелени зони на Стара Загора в дълъг уикенд. Старозагорци и гостите на града ще се насладят напълно безплатно на чудесната музикалната програма на „На зелено“, като кулминация й ще бъде концертът на Теодосий Спасов заедно с Иван Шопов.

НА ЗЕЛЕНО предлага туристически маршрути.

Маршрутите имат определена начална точка, часове, гидове. Кои са маршрутите и как да се запишете за тях, можете да откриете тук. Следете и събитието във Фейсбук.

Трасетата възобновяват отдавнашната идея за Зелената огърлица на града, която включва части от южните склонове на Средна гора, позната тук като Сърнена гора, както и големите паркове Аязмото, Борова гора, Бедечка и Бранителите на Стара Загора.

Маршрутите са достъпни за всеки, а в рамките на програмата на 17 и 18 юни (събота и неделя) са предвидeни водачи от Туристическо дружество “Сърнена гора” и доброволци на колектива. Преходите са с различна продължителност и са групирани по време и удобство. За начални и крайни точки са избрани Зоопаркът в Аязмото и основната фестивална локация в парк „Бедечка“.

Участието на Загорка в инициативата е поредна стъпка на компанията в подкрепа на местната общност, което са част от платформата й „Доброто тук“. Също така, пивоварна ЗАГОРКА заедно със служителите си от години помага за поддръжката и почистването на зелената площ около Бедечка.

По време на фестивала „На зелено“, в събота и неделя (17 и 18 юни), специално врати ще отвори и първият сертифициран музей на бирата в България „Светът на Загорка“. Музеят се намира в пивоварната на ЗАГОРКА и показва богата колекция, която е сертифицирана от Министерство на културата. Посещението в „Светът на Загорка“ е изживяване, което ще преведе гостите по пътя на пивото, като те ще се докоснат до над 120 годишната богата история на компанията, ще се запознаят с технологията на пивоваренето и ще видят как се бутилират напитките.

Важно е да се знае, че за посещение в „Светът на Загорка“ на 17 и 18 юни, трябва да се направи предварителна резервация. Посещенията ще са на групи до 15 човека, а работното време на музея е от 11 часа сутринта до 16 часа следобед. Всеки тур е с времетраене до 1 час, с 20 минути почивка между туровете. Резервация за посещение може да се направи на Zagorka.reception@heineken.com Трябва да се посочи, че заявката за обиколката на музея е част от събитието „На зелено“ и броят желаещи да посетят музея. Посетители под 12 години не се допускат. Лица на възраст от 12 до 18 години се допускат само с пълнолетен придружител.

Още Статии

Heineken® казва „Наздраве за истински заклетите фенове,“ – но те не са тези, които очаквате, че са

Научи повече

Отговорната консумация е важна част от платформата на ЗАГОРКА за устойчивост и отговорност „Създаваме по-добър свят“

Научи повече

ЗАГОРКА с две отличия от конкурса Employer Branding

Научи повече

Албена Колева е новият Мениджър маркетинг в ЗАГОРКА АД

Научи повече