logo

ЗАГОРКА с отличие в конкурса "Най-зелените компании в България"

Сподели

Платформата за устойчиво развитие „Създаваме по-добър свят“ донесе почетно трето място на компанията в конкурса на b2b Media  

Платформата за устойчиво развитие „Създаваме по-добър свят“ донесе на "Загорка" АД почетно трето място в eжегодния конкурс на b2bmedia - „Най-зелените компании в България“ в сектор „Хранителна индустрия, услуги и търговия“. Водена от амбицията да бъде най-зеления пивовар в България, компанията развива своята платформа, за да повлиява положително върху дейности, които оказват влияние върху околната среда и социално значими проблеми.  Дългосрочният ангажимент за устойчивост, който "Загорка" поема чрез платформата, е в унисон и с Целите за устойчиво развитие на Обединените нации.

Ежегодно компанията адаптира, развива и надгражда инициативите, които „Създаваме по-добър свят“ покрива, съобразно конкретни обществени и екологични нужди, и се стреми да ангажира и добавя стойност за своите консуматорите, клиенти, партньори по цялата верига на производство, неправителствени организации и служители.  В резултат са инвестирани над 202 610 лева в зелени и социални проекти, като част от тях са да развива и насърчава отговорната консумация чрез информационни кампании сред шофьорите и чрез безалкхолното си потфолио Zero Zone да предложи алтернатива на традиционното пиво.  Грижата за околната среда е комплекс от усилия, довело до рециклирането на 6 милиона бутилки, рециклирането на 99,6% от отпадъците вследствие от производствена дейности и пречистване на отпадъчните води.

Благодарение на инициативата „Зеленодействие“ са спасени 45 тона хартия от горните етикети на РЕТ бутилкиге на марката Ариана, и са засадени 5730 дръвчета в Новата гора на София. В допълнение през 2019, в подкрепата към околната среда в търговската мрежа, "Загорка" е предоставила на пазара 369 зелени хладилника, а 16% от служителите на компанията се ангажират в доброволчески програми.  За своята 10-та годишнина класацията на b2b Media отличи най-зелените компании, които дори през предизвикателната 2020 година не изместиха фокус от устойчивите си политики. Кандидатите в конкурса надвишават 650 опериращи в България фирми, които отчитат постигането на своите „зелени цели“ и развиват бизнеса си по отговорен за околната среда начин.  Повече за зелените активности, които "Загорка" реализира през 2019 г. в обобщен доклад за постигане на целите за устойчиво развитие на компанията.

 

Още Статии

Албена Колева е новият Мениджър маркетинг в ЗАГОРКА АД

Научи повече

ЗАГОРКА с две златни отличия от Career Show Awards

Научи повече

Осмото издание на Beerфестът в Стара Загора изненадва с богата музикална програма

Научи повече

Beerфестът се провежда в Стара Загора за осма година от 30 август до 3 септември

Научи повече