logo

ЗАГОРКА с отличие в конкурса "Най-зелените компании в България"

Сподели

Платформата за устойчиво развитие „Създаваме по-добър свят“ донесе почетно трето място на компанията в конкурса на b2b Media  

Платформата за устойчиво развитие „Създаваме по-добър свят“ донесе на "Загорка" АД почетно трето място в eжегодния конкурс на b2bmedia - „Най-зелените компании в България“ в сектор „Хранителна индустрия, услуги и търговия“. Водена от амбицията да бъде най-зеления пивовар в България, компанията развива своята платформа, за да повлиява положително върху дейности, които оказват влияние върху околната среда и социално значими проблеми.  Дългосрочният ангажимент за устойчивост, който "Загорка" поема чрез платформата, е в унисон и с Целите за устойчиво развитие на Обединените нации.

Ежегодно компанията адаптира, развива и надгражда инициативите, които „Създаваме по-добър свят“ покрива, съобразно конкретни обществени и екологични нужди, и се стреми да ангажира и добавя стойност за своите консуматорите, клиенти, партньори по цялата верига на производство, неправителствени организации и служители.  В резултат са инвестирани над 202 610 лева в зелени и социални проекти, като част от тях са да развива и насърчава отговорната консумация чрез информационни кампании сред шофьорите и чрез безалкхолното си потфолио Zero Zone да предложи алтернатива на традиционното пиво.  Грижата за околната среда е комплекс от усилия, довело до рециклирането на 6 милиона бутилки, рециклирането на 99,6% от отпадъците вследствие от производствена дейности и пречистване на отпадъчните води.

Благодарение на инициативата „Зеленодействие“ са спасени 45 тона хартия от горните етикети на РЕТ бутилкиге на марката Ариана, и са засадени 5730 дръвчета в Новата гора на София. В допълнение през 2019, в подкрепата към околната среда в търговската мрежа, "Загорка" е предоставила на пазара 369 зелени хладилника, а 16% от служителите на компанията се ангажират в доброволчески програми.  За своята 10-та годишнина класацията на b2b Media отличи най-зелените компании, които дори през предизвикателната 2020 година не изместиха фокус от устойчивите си политики. Кандидатите в конкурса надвишават 650 опериращи в България фирми, които отчитат постигането на своите „зелени цели“ и развиват бизнеса си по отговорен за околната среда начин.  Повече за зелените активности, които "Загорка" реализира през 2019 г. в обобщен доклад за постигане на целите за устойчиво развитие на компанията.

 

Още Статии

ЗАГОРКА е част от Българската мрежа на Глобалния договор

Научи повече

HEINEKEN® ОБЯВИ СВЕТОВНИЯ ШАМПИОН ВЪВ F1® МАКС ВЕРСТАПЕН ЗА НОВИЯ СИ ПОСЛАНИК НА МАРКАТА 0.0

Научи повече

ЗАГОРКА ПРЕДСТАВИ ДОКЛАДА СИ ЗА УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ ЗА 2021 ГОДИНА

Научи повече

Стартира националният конкурс Загорка Зелен Фонд

Научи повече