logo

#Зеленодействие допринесе с над 2 тона риби за емблематични язовири в страната

Сподели

Дългогодишната инициатива на бира Ариана реализира пролетно почистване и зарибяване на 2 емблематични български язовира в страната. Чрез #зеленодействие и благодарение на всички доброволци и гости, слънчевата марка успя да събере над 1 тон отпадъци за рециклиране от язовир Искър и язовир Горни Дъбник, броени дни преди Световния ден на околната среда – 5 юни. Инициативите се проведоха успешно в 2 поредни съботи в края на месец май и началото на месец юни, като в тях се включиха както хора с желание за зелена промяна от района на София и Плевен, така и любители на риболова и съмишленици от  риболовните клубове „Приятели“ в столицата и сдружение „Ручина“ в Горни Дъбник.

Почистването и зарибяването на значими водоеми и места за отдих е част от дългосрочната инициатива на Ариана – #Зеленодействие. Благодарение на нея, язовирите Искър и Горни Дъбник се радват на над 2 тона риби (шаран и сом), а събраните повече от 1 тон отпадъци от двете локации ще бъдат сортирани за рециклиране с подкрепата на ЕКОПАК България. Чрез почистването на района около тези локации, Ариана се грижи не само за природата, но и за културата на устойчивия риболов, както и спазването на етичния му кодекс с цел да се поддържа биоразнообразието във водоемите.

За #Зеленодействие

През 2017 г., Ариана направи първата решителна стъпка от платформата си „Зеленодействие“, като намали етикетите на своите РЕТ бутилки, за да има повече дървета. Това доведе до намаляване на използваната хартия за етикети с 45 000 кг на годишна база. „Ариана“, заедно със служителите на компанията, партньори и доброволци засади дръвчета в „Новата гора на София“, като допринесе за засаждането на 20% от дръвчетата или общо 6286 дървета.

За да надгради и увеличи положителното въздействие и съвместни усилия, инициативата „Зеленодействие“ продължава да обединява партньори, организации, служители и зелени съмишленици, като за поредна година „Ариана“ си партнира с ЕКОПАК България - организацията за оползотворяване на отпадъци от опаковки, в която двете компании обединяват сили за опазване на природата.

Още Статии

ЗАГОРКА ЗЕЛЕН ФОНД ПОБЕДИТЕЛ ЗА 2022 ГОДИНА

Научи повече

ЗАГОРКА ПУБЛИКУВА ДОКЛАДА СИ ЗА УСТОЙЧИВОСТ 2022 г.

Научи повече

ЗАГОРКА С ТРИ НАГРАДИ ОТ КОНКУРСА „НАЙ-ЗЕЛЕНИТЕ КОМПАНИИ В БЪЛГАРИЯ“

Научи повече

Фестивалът PIAZZA MORETTI отново превръща София в „Малка Италия“

Научи повече